Bianca confronteert haar ‘narcistische broer’

Bianca confronteert haar ‘narcistische broer’

Of ik haar kan helpen, want ‘haar littekens zijn enorm’. Bianca (gefingeerde naam) heeft mijn video over narcisme gezien en is bereid haar pijn onder ogen te zien. Of ik haar tussen de chemobehandelingen in kan begeleiden met een innerlijke treinreis met Rejoyce Xpress, vanaf Station Boosheid. Een van de spannendste dingen die ze ooit heeft gedaan, bekent ze.

Omringd door narcistische mensen

We besluiten dat haar reis gaat naar haar broer Thomas (gefingeerde naam). Bianca: “Ik wil bevrijd zijn van mijn kwelling, wat mij steeds treft van ’s morgens tot ’s avonds.” Ze zegt haar hele leven al omringd te zijn door narcistische mensen. Vorig jaar zocht ze hulp, maar ze voelde zich pijnlijk afgewezen door GGZ. Ze namen haar niet serieus, vult ze aan.

Stiltebehandelingen en uitgelachen worden

Op de heenreis in haar privétrein beschrijft Bianca op het werkblad haar boosheid naar Thomas toe. Dat hij door zijn dominantie haar leven erg beïnvloedt en haar niet toestaat te zijn wie ze is. Ze vindt dat hij het recht niet had haar stiltebehandelingen te geven, haar belachelijk te maken en macht over haar uit te oefenen. Liever had ze gewild dat hij een broer was die haar had beschermd en geaccepteerd.

Haar waarheid uitspreken

Tijdens de gevisualiseerde ontmoeting in Thomas’ stationsrestauratie confronteert Bianca met bevende stem en talrijke tranen haar broer hiermee. Met hem is ‘afgesproken’ dat hij slechts zittend en zwijgend zijn zus alle ruimte geeft zich te uiten. Voor het eerst in lange tijd voelt Bianca zich door hem gezien en gehoord. Ze voelt zich veilig genoeg haar waarheid uit te spreken.

Zichtbaar opgelucht

Op de terugreis voelt Bianca zich trots dat ze in staat was haar broer te confronteren met haar boosheid en pijn. Ze voelt zich zichtbaar opgelucht omdat ze nu een groot stuk frustratie, woede en angst achter zich kan laten. Hierdoor zal ze naar verwachting voortaan meer ontspannen zijn wanneer ze aan hem denkt.

Verwachtingen loslaten

Tijdens de vervolgreis vanaf Station Vergeving ontmoet Bianca opnieuw haar broer. Ze vertelt hem dat ze het gebeurde accepteert en haar verwachting over hem loslaat. Ik moedig haar aan nu meer verbinding te maken met Thomas. Ontroerd antwoordt ze dat ze een liefdevol gevoel van haar broer terugkrijgt. “Ik zag in zijn ogen dat hij ‘t ook erg vindt.”

Grenzen beter bewaken

Op de terugreis neemt Bianca zich voor om alles te noteren wat er in haar omgaat tijdens pijnlijke situaties. Ook wil ze haar grenzen beter bewaken. Tot slot besluit ze beter naar anderen te luisteren en meer geduld te hebben. Om dit te beklinken wil ze haar zoon de volgende dag uitnodigen om hem voluit te laten vertellen wat er in hem speelt. Iets wat volgens haar erbij is ingeschoten. Bij terugkomst op haar thuissstation neem ik afscheid van Bianca die zich zichtbaar krachtiger voelt.

Meer zelfvertrouwen

Een week later laat ze weten dat de sessie haar vooral de erkenning heeft gegeven dat ze mag zijn wie ze is. Ze heeft inmiddels drie situaties op een voor haar goede manier beoordeeld en daarbij de juiste grenzen aangegeven. Ze erkent dat er tijd voor nodig is om het helemaal goed in de vingers te krijgen. “Maar het feit dat het mij lukt, geeft mij weer zelfvertrouwen. Daar ben ik best wel trots op”, besluit ze. En ik ben trots op Bianca.

Wil jij ook ‘in sneltreinvaart’ je boosheid duurzaam helen en transformeren, meld je dan aan voor de ‘3-daagse reis naar innerlijke rust’. Klik hier voor een gratis ticket

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?