Nooit meer een blauwtje lopen

Nooit meer een blauwtje lopen

Laatst zag ik in een Facebook-bericht dat iemand zich gekwetst en verraden voelde door een vriendin. Zij had deze persoon naar eigen zeggen ‘goed geholpen’. Dus het voelde als een dolk in de rug dat die ander ‘niet dankbaar genoeg’ was. Met andere woorden: ze voelde zich afgewezen. Haar vriendin liet haar een blauwtje lopen.

Ik herken het gevoel van gekwetst worden

Vooral als alleengeboren tweeling. Hoe dichter die persoon bij me staat, hoe harder de klap aankomt. We hebben immers samen een vertrouwensband opgebouwd. Als hier schijnbaar door die ander het mes in wordt gestoken, doet dat zeer. Ik voel me dan verraden en erg klein, want in mijn ogen liet die persoon mij een blauwtje lopen.

Na die eerste klap kon ik er anders naar kijken

Door een energetische bril, wel te verstaan. Want wat die ander namelijk heeft gedaan, is mij spiegelen. Deze persoon heeft gereageerd op de energiegolven die ikzelf heb uitgezonden. Zie het zo: Als ik bang ben verlaten te worden, vergroot ik de kans dat dit ook gebeurt. Alles waar ik aandacht aan geef, groeit. Dit is een kosmische wet.

Dit was me al vaker overkomen

Als rode draad voelde ik me in mijn leven verraden door anderen die ik volledig vertrouwde. Doordat ik al menig ‘blauwtje had gelopen’, werd ik afwachtend en was ik in nieuwe contacten op mijn hoede. Want no-way dat ik me weer liet bedotten, no-way dat ik me weer pijn liet doen.

Dit klinkt misschien logisch

Maar ik weet dat ik door deze houding menige fijne relatie heb laten lopen. Puur uit angst dat ik weer zou worden gekwetst en verraden. Nu ik hierop terugblik, kan ik concluderen dat ik mezelf in de kou heb gezet. Ofwel: dat ik mezelf een blauwtje heb laten lopen. En sinds ik dat weet, sta ik veel meer open voor relaties met anderen.

Ook hier werkt de kosmische wet

Als ik me afstem op ontmoetingen met ‘gelijkgestemden’, trekt dit diegenen aan met dezelfde ‘golflengte’. Betekent dit dat deze personen me nooit een blauwtje laten lopen? Ja en nee, want dit kan alleen gebeuren als ik dat zelf toelaat. Anders gezegd: als ik mezelf (om wat voor reden dan ook) afwijs, zullen zij me dat laten zien. Daar heb je vrienden voor, nietwaar? Zij spiegelen je groeipunten. Is dat niet geweldig!?

Loop jij ook wel eens een blauwtje?

Ben je hierdoor voorzichtig geworden door jezelf af te sluiten? Dan voel je misschien toch binnenin je dat je iets mist in je leven. Want wie zich niet geheel openstelt voor het leven, mist ook een heleboel. Hoe je hier in kan groeien, leer je in de speelse, toegankelijke digitale workshop ‘Nooit meer een blauwtje lopen’ met de Apatiet edelsteenfoto. Je krijgt ‘m nu gratis bij de Vrijheidskaarten.

Meer over de Vrijheidskaarten: https://www.joycebeckker.nl/vrijheidskaarten/

Meer over alleengeboren tweelingen: https://www.joycebeckker.nl/life-without-grace/

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?