Wanneer vier jij jouw Bevrijdingsdag?

Wanneer vier jij jouw Bevrijdingsdag?

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag in Nederland. In andere landen is dat 8 mei. En in de voormalige Oostbloklanden valt de ‘Dag van de Overwinning’ op 9 mei. Maar de echte vraag is: Wanneer vier jij jouw persoonlijke Bevrijdingsdag?

Veel mensen houden ongewild vast aan hun innerlijke strijd. Door onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen kunnen ze hun natuurlijke levensspoor maar lastig vervolgen. Dit gebeurt vaak op onbewust niveau waardoor er weinig verandert.

Ons locomotiefje wordt gevormd op ons beginstation door de opvoeding van onze ouders, familie, leraren en misschien de kerk. Wanneer we oud genoeg zijn mag onze minitrein zelfstandig op weg naar het volgende station.

We verliezen een (groot)ouder, huisdier of een vriendschap. We zijn heel erg verdrietig, maar hebben geleerd dat ‘grote jongens en meisjes niet huilen’. In plaats van rust te nemen op een tussenstation komen we weer snel op stoom.

Vooral als we in onze hsl-trein jarenlang over het spoor razen en de tussenstations negeren. Als we dan ons werk, ons huis of onze relatie verliezen, ontsporen we. Te midden van de wrakstukken voelen we ons gefrustreerd. Er is ons van alles aangedaan.

Reis dwars door het landschap van je verleden. Om steeds korte tijd stil te staan bij je eerdere ervaringen. Om alsnog je ongeheelde innerlijke kinderen te zien, horen en erkennen. Door acceptatie en (zelf)vergeving raak je los van oude verhalen.

Bevrijding van ‘de vijand’. Dit zijn niet zozeer onze ouders, ex-partner, ex-baas enz., maar wijzelf. Het is tijd onze innerlijke strijd te staken. Pas dan kunnen we verder reizen in onze privétrein op het spoor naar vrijheid. 

Reis jij binnenkort met me mee in je boemeltrein richting vrijheid? Dit kun je zelfstandig doen of onder mijn begeleiding. Voel maar of dit resoneert. Je bent meer dan welkom!

Lekker zelfstandig aan de slag? Klik dan hier.

Liever onder begeleiding jezelf bevrijden? Klik dan hier.

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?