3 vergissingen van mensen met schuldgevoel

3 vergissingen van mensen met schuldgevoel

๐‘ฝ๐’†๐’“๐’ˆ๐’Š๐’”๐’”๐’Š๐’๐’ˆ 1: ๐‘ซ๐’†๐’๐’Œ๐’†๐’ ๐’…๐’‚๐’• ๐’‹๐’† ๐’Ž๐’Š๐’๐’…๐’†๐’“๐’˜๐’‚๐’‚๐’“๐’…๐’Š๐’ˆ ๐’ƒ๐’†๐’๐’•

Okรฉ, misschien gaven jouw ouders je vroeger de schuld wanneer er iets misging. Maar nu zij geen opvoedende rol meer hebben, ben jij het zelf die jou nog steeds vermanend toespreekt. Vergissingen maken is menselijk. Iedereen leert van vallen en opstaan. Je zegt tegen een waggelende dreumes ook niet dat ie dom is wanneer ie weer eens op zโ€™n billen valt. Wees dus ook milder voor jezelf. Want laten we wel wezen: we blijven altijd een groot kind.

๐‘ฝ๐’†๐’“๐’ˆ๐’Š๐’”๐’”๐’Š๐’๐’ˆ 2: ๐‘ณ๐’†๐’—๐’†๐’ ๐’Š๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’—๐’†๐’“๐’๐’†๐’…๐’†๐’

Net als iedereen heb jij de nodige uitdagingen in je leven en is er soms sprake geweest van vermeende โ€˜schuldโ€™. Maar je kunt er niets meer aan veranderen. Vadertje Tijd raast als een hsl verder en het is aan jou om in te stappen of achter te blijven. Je hebt je verleden hoe dan ook overleefd, je bent er nog steeds en dat verdient een groot compliment. Ook je zorgen maken om de toekomst is onzinnig en zelfs โ€˜gevaarlijkโ€™ als je inziet dat je zo een self fullfilling prophecy creรซert. Leef in het nu, in exact dit moment, en besluit zelf hoe jij je op dit moment wilt voelen. Ben je liever schuldig of vrij?

๐‘ฝ๐’†๐’“๐’ˆ๐’Š๐’”๐’”๐’Š๐’๐’ˆ 3: ๐‘ฑ๐’†๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’†๐’“๐’ˆ ๐’”๐’†๐’“๐’Š๐’†๐’–๐’” ๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’

โ€œHaal die grijns van je gezicht, doe eens wat serieuzer.โ€ Als er iets is wat je het (van nature aangeboren) lachen doet vergaan, dan is het wel de vermanende lessen vanuit onze jeugd. Het jammere is dat we ze nog steeds geloven, ook al is dat onbewust. Vaak lijken onze lippen aan elkaar vast gelast. Leer opnieuw te lachen. Vooral om jezelf. De meeste succesvolle mensen hebben grote blunders in hun leven gemaakt. Nou en? Als ze in hun schuldgevoel waren blijven steken, zouden zij nu niet de rolmodellen van deze tijd zijn. Zij onderscheiden zich door hun relativiteitsvermogen. Maak daarom van de funfactor een prioriteit in je leven.

Wil je structureel aan de slag met je schuldgevoel? Kijk dan even hiernaar.

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?