Help, mijn navigator heeft een ochtendhumeur

Help, mijn navigator heeft een ochtendhumeur

Jaren geleden rijd ik op een vroege zondagochtend met een zakenrelatie mee naar een ondernemers ontbijtsessie in Nieuwegein. Nadat ik ben ingestapt, blijkt knooppunt Hooipolder richting A27 afgesloten. Dan maar binnendoor rijden om later de snelweg op te schieten. Al snel echter verdwalen we in het nog slaperige Brabantse land. Hoog tijd dus om TomTom om advies te vragen. Maar of dat nou zo slim is…

Lees verder onder de opnames of bekijk de video of beluister de podcast.

Wonderlijke apparaten, vind ik. Soms denk ik echt dat ze in de fabriek er menselijke emoties aan hebben toegevoegd. Net als nu. Ik programmeer onze bestemming in waarna een verveelde vrouwenstem zegt: “Neem over 200 meter alstublieft de derde afslag op de rotonde”. Ik meen enig sarcasme in dat ‘alstublieft’ te bespeuren, maar mijn chauffeuse wuift dat lachend weg. Alsof haar navigator in staat is tot een ochtendhumeur…

Toch blijf ik twijfelen. Ik herinner me nog goed dat ik zo’n zeven jaar daarvoor meereed met iemand wiens navigatiesysteem op de snelweg doodleuk beval: “Keer onmiddellijk om!” Als dat geen zwarte humor is… Dus soms kun je de aanwijzingen van zo’n apparaat maar beter niet blind opvolgen.

Afslag gemist

Zo’n drie kwartier later verwijst een verkeersbord langs de weg naar de juiste afslag. Toch betrap ik mezelf erop dat ik liever wacht op de bevestigende woorden van de vrouwenstem op het dashboard. Helaas. Mijn blik glijdt langs de gemiste afrit terwijl de chauffeuse haar auto rechtdoor stuurt.

Verwijtend staar ik naar het scherm. Deze geeft zonder blikken of blozen aan dat we pas over enige kilometers de snelweg af moeten. Pas dan merk ik op dat ik per ongeluk ‘Utrecht’ heb ingetoetst als eindbestemming. Mijn reisgenote kucht subtiel terwijl de nadrukkelijk zwijgende dame in de TomTom boekdelen spreekt.

Luisteren naar je intuïtie

In vogelvlucht gaan mijn gedachten terug naar het jaar daarvoor, toen ik op weg naar een opdrachtgever in zeer dichte mist terecht kwam. Halverwege de rit schakelde mijn navigator zichzelf uit, mij verbijsterd en in nevelen gehuld achterlatend. Tot mijn eigen grote verbazing en opluchting nam ik toen puur op gevoel de goede afrit om even later veilig voor het juiste gebouw te parkeren.

Het wordt me ineens helder. Navigatiesystemen zijn hulpmiddelen, ontworpen om ons de meest logische route te laten volgen. Maar soms dagen ze ons uit om ons innerlijke kompas te volgen. Waar we ook heengaan in ons leven: onze intuïtie stuurt ons de juiste kant op, ongeacht de aanwijzingen van andere mensen of systemen. Wanneer we even later voor de deur in Nieuwegein parkeren, klinkt het driestemmig in koor: “Bestemming bereikt”.

En jij?

Wil jij in sneltreinvaart af van je boosheid? Claim dan je gratis ticket van een 3-daagse naar innerlijke rust, zie https://www.joycebeckker.nl/3-daagse-reis-naar-innerlijke-rust/.

Wil je onder persoonlijke begeleiding je boosheid, verdriet of schuldgevoel helen? Overweeg dan een sessie (https://www.joycebeckker.nl/sessie-back-on-track/) of traject (https://www.joycebeckker.nl/traject-back-on-track-rejoyce-xpress/)

Wil je geheel zelfstandig aan de slag met Rejoyce Xpress? Check dan deze thuiscursus op https://www.joycebeckker.nl/cursus-back-on-track/

Voor professionals: wil je de methode leren toepassen in je eigen werk? Meld je dan via joyce@joycebeckker.nl aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?