Je spiegelbeelden leren omarmen

Je spiegelbeelden leren omarmen

Ik ken een schoolmeisje dat vroeger huiverig voor de zomer was. Haar ongemakkelijke gevoel begon al in de lente. Zodra mensen vanuit hun beschermende huizen naar buiten trokken. Daar waar het meisje in het volle licht van de ontwakende natuur zomaar zichtbaar werd. Dit beangstigde haar.

Ik ken ook een pubermeisje dat in de zomervakantie iedere dag werkte op de broodafdeling in de supermarkt. Al haar vrienden waren met vakantie. En wanneer zij na haar werk naar huis fietste, zette zij nog net geen surplace in om haar thuiskomst zo lang mogelijk uit te stellen. Wat verlangde dit pubermeisje weer naar school. Zodat ze weer onder vrienden was.

Bovendien ken ik een moeder van twee jonge kinderen die zich ongelukkig op de camping voelde. Daar waar echtelieden in alle talen elkaar botweg afsnauwden. Waar gillende koters de geluidsbarrière probeerden te doorbreken. En waar deze moeder totaal geen privacy had om bij zichzelf te zijn. Wat verlangde zij naar haar huis waar ze de gordijnen dicht kon trekken.

Wanneer ik op deze zomerdag in de spiegel kijk, moet ik glimlachen om deze drie jonge dames. En gelukkig maar, ze lachen terug. Want ze hebben alle drie de zomer leren omarmen. Hoe? Door hun oud zeer te helen en te transformeren.

Met z’n viertjes wensen wij iedereen een geweldige zomer toe! 

Wil jij ook beste vriendjes worden met al je spiegelbeelden, overweeg dan een ticket voor Rejoyce Xpress.

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?