Met een treinrit van je schuldgevoel af

Met een treinrit van je schuldgevoel af

Het was 1987. Ik werkte fulltime als directiesecretaresse. Op een dag vertelde mijn collega dat ze ging trouwen omdat ze zwanger was. Dat vond ik een rare reden omdat de zwangerschap nog zo pril was. Mijn doemdenken kwam uit. Vlak voor haar trouwdag kreeg ze een miskraam.

‘Het gaat altijd om jezelf’

Ik zie haar een maand later nog mijn kantoor binnenlopen met haar trouwalbum. Op iedere foto las ik de pijn van haar gezicht af. Ik reageerde niet empathisch. Het stemmetje in me bleef zeggen hoe dom het was een prille zwangerschap wereldkundig te maken en om die reden te gaan trouwen. Een jaar later bleek na mijn eerste miskraam dat ik onbewust zwanger was op mijn eigen trouwdag.

Mijn reis vanaf Station Schuldgevoel

Afgelopen weekend begeleidde een trainee mij om te oefenen met mijn methode Rejoyce Xpress. Ik besloot een innerlijke treinreis te maken vanaf mijn Station Schuldgevoel vanwege dat ene voorval met mijn collega. Ik ontdekte tijdens de reis dat ik er toen niet voor haar was, maar dat ik later er ook niet voor mezelf ben geweest tijdens mijn eigen miskramen. Dit mocht ik mezelf vergeven.

Belangrijke beslissing genomen

Op mijn terugreis naar mijn thuisstation kreeg ik inzichten wat dit schuldgevoel met me heeft gedaan in de loop der jaren. En wat het in het hier en nu nog voor sporen nalaat. Dit heeft ertoe geleid dat ik een belangrijke beslissing heb genomen. Dat ik iets mag loslaten wat me jarenlang erg dierbaar was, maar wat eigenlijk is geboren vanuit schuldgevoel. Een oude energie die niet meer bij me past.

‘Durf jij de diepte in te gaan?’

Heb jij als missieonderneemster ook nog zaken uit je recente of verdere verleden waar jij je schuldig om voelt? En waarvan je weet dat dit invloed heeft op je huidige privé- en werkleven? Als je bereid bent de diepte in te gaan en openstaat voor vergeving en heling, kan je van 13 t/m 19 september gratis deelnemen aan de intuïtieve minicursus ‘Op het spoor naar jouw vrijheid’.

Je retourticket vind je op https://www.joycebeckker.nl/minicursus-op-het-spoor-naar-jouw-vrijheid

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?