Van dienstmeid naar dienstbaarheid

Van dienstmeid naar dienstbaarheid

Als jong meisje vond ik tijdens een gezinsuitje een knijpbeursje in een natuurgebied. Er zaten wat muntjes in met een totale waarde van zo’n 1,25 gulden. Ik schrok, want dat geld was niet van mij en ik wilde het meteen teruggeven aan de eigenaar. Maar buiten mijn familie om was er niemand anders in de buurt. Ik wilde het beursje terugleggen, maar mijn geweten beval mij op zoek te gaan naar de eigenaar. En dus ging het mee naar huis.

Ik telde de muntjes

Ik heb thuis overwogen om het beursje naar het politiebureau te brengen, want het geld was niet van mij. Dit heb ik toch maar niet gedaan. Ik verstopte het onder mijn kleren zodat ik het niet hoefde te zien. Zo af en toe pakte ik het weer en telde ik de muntjes. Om het daarna met een nog groter schuldgevoel terug te leggen. Ik weet niet meer wat er uiteindelijk mee is gebeurd. Misschien heb ik het weggegooid, maar deze ervaring heeft wel de toon gezet voor latere ervaringen waarbij ik de overtuiging had dat ik andermans geld niet mocht aannemen.

“IK MAG ANDERMANS GELD NIET AANNEMEN”

Afgelopen vrijdag had ik een sessie met een deelneemster aan mijn training Rejoyce Xpress level 2. Zij mocht mij via een innerlijke treinreis begeleiden naar een vorig leven waarin deze halsstarrige overtuiging (“Ik mag andermans geld niet aannemen”) is geboren. Met als doel inzicht te krijgen in die eerdere ervaring en het karma te helen. Dit deed ik zowel voor mezelf, mijn ‘vroegere ik’ plus alle andere versies van mezelf in tussenlevens waarin deze zelfde overtuiging heeft gezorgd voor (over)last en pijn.

Net als Assepoester

Mijn reis vanaf Station Overtuigingen verliep goed. Aangekomen op het station van bestemming (waarbij ik voor mijn gevoel eeuwen heb overbrugd) ontmoette ik in de stationsrestauratie mijn ‘vroegere ik’. Ze was een dienstmeisje met een witte muts op en wit schort om. Ze vertelde dat ze de dochter was van gegoede ouders. Maar na het overlijden van haar moeder hertrouwde haar vader met een vrouw die het minder goed met haar stiefdochter voorhad. Een beetje het verhaal van Assepoester, besefte ik op dat moment.

Werken voor een paar duiten

Mijn ‘vroegere ik’ moest van haar stiefmoeder als dienstmeisje werken voor een paar duiten loon. Het werd haar ingewreven dat ze geen recht had op het geld van haar vader en dat ze iedere cent zelf moest verdienen met hard werken. Het viel me op dat mijn ‘vroegere ik’ eigenlijk weinig weerstand bood aan haar situatie. Ze had ook een wijze uitstraling, vond ik. Ik vertelde haar wat deze overtuiging met me deed in mijn huidige leven. Ze knikte me liefdevol toe. Ik voelde me gehoord, gezien en erkend.

Haar en mezelf vergeven

Na ons afscheid ben ik teruggereisd naar mijn thuisstation. Hier heb ik mijn ervaringen en inzichten gedeeld met mijn trainee. Daarna waren we toe aan deel 2 van onze sessie, namelijk een nieuwe reis naar mijn ‘vroegere ik’, maar nu vanaf mijn Station Vergeving. Ik mocht mezelf vergeven dat ik deze overtuiging ben gaan geloven. En ik mocht mijn ‘vroegere ik’ vergeven omdat deze overtuiging bij haar geboren is.

“Rijkdom is innerlijke valuta”

Deze tweede ontmoeting in haar stationsrestauratie verliep heel rustig en mooi. Nadat ik mijn vergevingsverklaring had uitgesproken, zag ik dat haar muts en schort verdwenen. Ze behield wel haar liefdevolle en wijze blik. Voor me zat nu de vrouw van ‘gegoede’ ouders die heel goed wist wie ze in wezen was. Ze vertelde me dat de hoeveelheid geld haar niets uitmaakte, en dat rijkdom alles te maken had met innerlijke valuta.

Dienstbaar zijn aan het grote geheel

Ze nodigde me uit meer te voelen wie ik in wezen ben. Een ziel die er mag zijn, ongeacht de uiterlijke omstandigheden die vaak door anderen zijn gecreëerd. Ze zei me dat ik gerust geld van anderen mag aannemen zolang ik vanbinnen weet dat het échte geld mijn zijnsstaat is. Een staat van zijn waarin ik dienstbaar ben aan mezelf en het grote geheel.

Mijn unieke bijdrage

Terug in het hier en nu besef ik hoe krachtig deze reizen zijn naar vorige levens. Hoe je hiermee eeuwenoud karma in één sessie kan transformeren. Daar vraagt deze tijd ook om; dat we evolueren en onze wereld naar een hoger bewustzijn brengen. Ik ben blij dat ik hier mijn eigen uniek steentje aan kan bijdragen.

Wil jij ook jouw overtuigingen in vorige levens transformeren, dan is wellicht het Back-on-Track traject iets voor je. Klik hier voor meer informatie.