Uit welke pomp haal jij je persoonlijke brandstof?

Uit welke pomp haal jij je persoonlijke brandstof?

Laatst wilde ik tanken bij pomp 1. Dat lukte niet. Het betaalscherm gaf aan dat ‘de gewenste brandstof niet kon worden geleverd’. Ik voelde me verward. Al vijf jaar tankte ik trouw bij pomp 1 zonder enig probleem. Het gewoontedier in me besloot niet naar het volgende tankstation te rijden zo’n 100 meter verderop, maar om het later nog eens op dezelfde plek te proberen.

“Kom uit je comfortzone”

De volgende ochtend stond ik opnieuw bij pomp 1. Met hetzelfde resultaat. Ik voelde me behoorlijk ongemakkelijk. Want als ik eenmaal gewend ben aan een bepaalde gewoonte, ben ik daar niet snel vanaf te brengen. Dat geldt voor dezelfde supermarkt die ik wekelijks bezoek, voor de tweejaarlijkse bezoeken aan de tandarts en dus ook voor mijn oude vertrouwde pomp 1.

Wat betekent dit nou echt?

Maar nu schreeuwde mijn auto om een tankbeurt. Mijn oog viel op pomp 3 enkele meters verderop. “Zou ik anders toch maar..?” Jawel, het betaalscherm van pomp 3 gaf mij groen licht te tanken. Opgelucht gaf ik mijn auto de juiste brandstof. Thuis kreeg ik de ingeving om de symbolische betekenis te achterhalen. Want wat als het helemaal niet ging om mijn auto, maar om mezelf?

Ontdek nieuwe brandstof

Brandstof is energie. Al lange tijd haalde ik deze uit pomp 1. Dit had me mijlenver gebracht op mijn levensweg, maar nu was deze bron niet meer beschikbaar. Ik mocht een nieuwe weg inslaan en daarvoor was het nodig een nieuwe bron te vinden. Eentje waar ik andere energie kon tanken zodat ik mijn weg kon vervolgen op een route die ik nog mocht ontdekken.

“Voor welke pomp kies jij?”

De wereld is aan het transformeren. We gaan in rap tempo naar een wereld toe waar pomp 3 de norm is. Een nieuwe wereld waar je ontspannen je levensmissie leeft zonder dat je verleden nog grip heeft op je. Momenteel hebben jij en ik de beschikking over twee pompen. De eerste geeft brandstof aan ons verleden en de tweede aan ons heden van waaruit we een gewenste toekomst creëren.

Pas eerst je tank aan

Om te tanken bij pomp 3 mag je eerst je brandstoftank aanpassen. Je mag je oude pijn definitief achter je laten waardoor pomp 1 overbodig wordt. Zorg er wel voor dat je deze beslissing niet vanuit wilskracht maakt, maar vanuit bewustzijn. Dingen gebeuren namelijk niet zomaar, ook de nare dingen in je leven niet. Wat je ook hebt ervaren, het is altijd bedoeld om jou krachtiger te maken.

Let op je verantwoordelijkheid

Ben jij als missieonderneemster eraan toe om de diepere betekenis van je uitdagingen te begrijpen? Om je boosheid, verdriet en schuldgevoel te transformeren in bewustzijn en vergeving? Voordat je hierop antwoordt geeft, mag je goed beseffen dat dit een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Als je eenmaal tankt bij pomp 3, zal pomp 1 opdrogen omdat je oude verhaal niet meer standhoudt.

“Doe mee met de minicursus”

Met de online minicursus ‘Op jouw spoor naar vrijheid’ van 13 t/m 19 september leer je te switchen van pomp 1 naar pomp 3. We gaan ontdekken wat je boosheid, verdriet en schuldgevoel je echt te vertellen hebben om ze daarna liefdevol te laten gaan. Zodat jij kan leven en werken vanuit een dieper level en jij een nog groter verschil kan maken voor onze mooie planeet. Schrijf je in via https://www.joycebeckker.nl/minicursus-op-het-spoor-naar-jouw-vrijheid

×

 

Hoi!

Klik op mijn foto en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?