Mijn reis naar vorige levens

Mijn reis naar vorige levens

Een deelneemster aan mijn programma mocht onlangs als oefening mij via een innerlijke treinreis begeleiden naar een vorig leven. En wel naar het leven waarin mijn hardnekkige overtuiging: “Ik mag geen fouten maken” is ontstaan. Deze overtuiging zorgt er in het hier en nu namelijk voor dat ik soms dingen uitstel en me onzichtbaar maak. Maar deze uitkomst had ik niet verwacht….

Het Roodkapje-gevoel

Tijdens de sessie kwam ik o.a. terecht in een groot bos waar ik een soort ‘Roodkapje-gevoel’ kreeg. Ik herkende mezelf in een jonge vrouw die het gevaar tegemoet trad zonder dit te beseffen. Een verkeerd pad inslaan zou leiden tot haar dood. Even later zag ik mezelf als krijger te paard die zijn leger aanvoerde. Een verkeerde strategische inschatting zou de dood betekenen voor hem en zijn manschappen. Ik kon deze vorige versies van mezelf observeren zonder oordeel of emotie.

Op de brandstapel

Op mijn eindstation ontmoette ik mezelf als een vluchtende vrouw. Ik was beland in de tijd van de heksenvervolging. Mijn ‘vorige ik’ was bang en verward. Ze bedoelde het allemaal zo goed en had al zoveel mensen geholpen. Toch dreigde juist dit haar doodvonnis te worden. De verkeerde weg inslaan zou de brandstapel betekenen. Er ontstond rumoer buiten en ze vluchtte weg waarna ik terugreisde naar het hier en nu waar ik even mocht bijkomen.

Waar je bang voor bent, komt terug

Na wat inzichten te hebben genoteerd, ontmoette ik haar even later opnieuw tijdens mijn Vergevingsreis (die standaard hoort bij deze methode). Deze keer had mijn ‘vroegere ik’ een serene kalmte over zich heen. We bespraken dat mijn overtuiging (“Ik mag geen fouten maken”) bij haar is ontstaan. En dat ik deze in mijn huidige leven wilde transformeren. Haar wijze stem zei me dat waar je bang voor bent, steeds opnieuw op je pad zal verschijnen. In dit en eventueel volgende levens.

Neem leiderschap over je leven

Laat mijn dood niet voor niets zijn geweest

Ze vertelde me dat wat met haar is gebeurd, nodig was voor de evolutie van onze ziel. “Laat mijn dood niet voor niets zijn geweest”, zei ze. En: “Neem leiderschap over je leven en je missie, wees niet bang”. Ik was en ben erg onder de indruk van deze reis naar mijn vorige levens. Het voelt nu echt alsof er een eeuwenoud stuk karma is geheeld. Ik kwam de sessie uit als als een herboren mens.

Oude energie mag geheeld worden

Het is goed te beseffen dat wanneer het veiliger in je leven wordt, er oude energie naar boven kan komen. Met de bedoeling om geheeld te worden. De dagen na de sessie gebeurden er inderdaad allerlei dingen die mijn gevoel van veiligheid (op allerlei levensgebieden) op de proef stelden. Een van die gebeurtenissen deel ik graag met je. Ik besloot een boswandeling te maken en daarna lekker te lunchen op een zonnig terras.

Ik voelde me weer Roodkapje

Vanaf een zijpad kwam een lange man in het zwart aanfietsen en stopte op de kruising waar ik langs moest. Zijn zwarte pet hing half over zijn ogen. Ik voelde dat er iets niet klopte maar ik weigerde hieraan toe te geven. In plaats van op het hoofdpad te blijven, koos ik voor een ander pad dat ik leuker vond. Eigenlijk net zoals Roodkapje dat deed volgens de gebroeders Grimm. Eenmaal de bocht om zag ik dat hij mij langzaam fietsend achtervolgde. Toen wist ik dat ik iets mocht doen.

De grote boze wolf achtervolgde me

Vanuit intuïtie haalde ik mijn telefoon uit mijn tas en deed net alsof ik iemand aan de lijn had met wie ik had afgesproken. Ik zorgde dat ik hard genoeg praatte zodat mijn ‘achtervolger’ (ofwel symbolisch: de grote boze wolf) dit zou horen. Ook zwaaide ik naar een denkbeeldig iemand in de verte. Ondertussen liep ik steeds sneller door en voelde ik mijn hart in mijn keel kloppen. Bij de laatste bocht durfde ik weer achterom te kijken. Hij was verdwenen. Poeh…wat een opluchting!

Het is nu veilig om fouten te maken

De bestelde Latte Macchiato, tomatensoep en worstenbroodje op het zonnige terras waren de smakelijke beloning voor het helen van een oud stuk karma. Onderweg weg naar mijn auto nam ik intuïtief opnieuw een bospad terwijl mijn hoofd gebood in een rechte lijn op de doorgaande weg naar de parkeerplaats te lopen. Maar ik wil niet langer leven in angst, dat heb ik lang genoeg gedaan. Net zoals het nu veilig voor me is om fouten te maken. Dat brengt groei met zich mee. En dat is precies wat mijn (en jouw) ziel wenst.

Heb jij iets soortgelijks meegemaakt? Wil je dat dan delen?

Joyce Beckker